Tilly *Valga*

narttu Varattu Suomessa Päivitetty 24.7.2017

Narttupentu, 5kk

3.7.2017 Tilly on ollut nyt viikon kotihoidossa ja reipastunut jo jonkin verran, varsinkin koulutushetket ovat Tillyn mielestä erittäin kivoja. Tilly osaa jo istu, maahan ja odota, ja Tillyä onkin helppo kouluttaa ja se on innostunut kaikesta mitä herkkujen kanssa vain puuhataan. Äänet ja liikkeet edelleen säikäyttelevät Tillyä ja vieraisiin tutustumista on vielä harjoiteltava paljon. Tilly tulee toimeen toisten koirien ja kissojenkin kanssa. Tilly osaa olla yksin jo suhteellisen hyvin, alkuvinkujen jälkeen Tilly nukkuu tai leikkii, mutta voi toki erehtyä ottamaan tai jyrsimään myös jotain ei-sallittua, jos ei ole ketään kertomassa mitä saa tehdä ja mitä ei.

28.6.2017 Tilly ja 5 muuta pentua tulivat yhdistykselle koteja etsimään yksityisen perheen kautta, sillä heillä ei ollut mahdollisuuksia huolehtia pennuista. Rekku Rescue tuo hyvin harvoin pentuja Viron puolelta Suomeen, sillä ne saavat yleensä hyvin koteja myös paikallisesti, mutta tässä tapauksessa päätimme auttaa.

Tilly on ujo, mutta kiltti tyttö. Tilly on kovin valpas ja se säikähtelee nopeita liikkeitä ja ääniä, mutta hakee paljon turvaa myös sylistä, kun on tutustunut ja turvalliseksi todennut jonkun henkilön. Tilly tarvitsee kodin, jolla on kokemusta aroista koirista sekä osaamista ja aikaa huolehtia Tillyn peruskoulutuksesta. Tilly tarvitsee myös paljon sosiaalistamista ja positiivisia kokemuksia aivan kaikesta. Täysin sisäsiistikään Tilly ei ole, mutta vahinkoja ei tapahdu kovin usein. Tilly tulee toimeen toisten koirien kanssa, mutta arastelee ensin niitäkin ennenkuin toteaa toisen koiran turvalliseksi. Paras kaveri Tillylle olisi tasapainoinen, sosiaalinen ja leikkisä koira. Tilly ei sovi lapsiperheeseen eikä ensimmäiseksi koiraksi. Tilly painaa tällä hetkellä 5 kg ja on korkeudeltaan 35 cm.

Tilly on kotihoidossa Hattulassa.

KULUKORVAUS leikkaamattomasta pennusta (max. 6kk) on 400€, josta 100€ palautetaan omistajalle, kun koira on todistettavasti leikattu. Kulukorvauksella koira on saanut rabies- ja nelosrokotuksen (parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, kennelyskä), ulkoloishäädön vähintään kerran sekä heisimadotuksen vähintään kerran (ekinokokki). Se on tunnistemerkitty ja siru on rekisteröity Turvasiru.fi- palveluun. Koiralla on virallinen EU-lemmikkieläinpassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.

Tiedustelut

sähköposti: paula * rekkurescue.com (korvaa * @-merkillä)

Huom! 23.-30.7.2017 kyselyt AINOASTAAN sähköpostitse! Kyselyitä vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä!

Muistathan, että tämä on meille palkatonta VAPAAEHTOISTYÖTÄ palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti kun voimme. Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin!

Huomioithan kuvausta lukiessasi, että teksti on kirjoitettu usein koiran ollessa tarhalla. Eläimen käytös yleensä muuttuu ainakin jonkin verran sen kotiuduttua! Varaudu etukäteen mahdollisiin ongelmiin, koska koirat ovat yleensä kouluttamattomia ja koulutus/sopeutuminen vie oman aikansa. Eläintä ei tule ottaa koskaan säälistä.

Kun harkitset rescue koiran hankintaa tutustuhan etukäteen luovutussopimukseen sekä koiran ottajan oppaaseen, kiitos! Vastaanotan koirakyselyitä vain 20 vuotta täyttäneiltä.